Norsk 

Yvette Lardinois lager også bøker. Disse er alle unike og 100% håndlaget. Teknikken hun bruker kalles Japansk innbinding.
Temaet connections gbøkerr som en rød tråd gjennom alle hennes arbeider.

Hun forbinder menesker med hverandre ved å sammle dokumenter og historier og innbinde disse i en eller flere bøker. Vil du vite mer, skrive en epost til yvette@yvettelardinois.com

Keramikk-arbeidene til Yvette Lardinois er monumentale og fargerike. Hun lager små skulpturer, fat og veggobjekter i keramikk, og jobber også med tegning og collage. Sin inspirasjon henter hun fra egne erfaringer og minner. Arbeidene forteller historier med titler som Landskap og Connection.

Disse arbeidene ble stilt ut i Sandnes Kunstforening i 2013. De er alle bygget opp med en horisontlinje som skiller over og under i to like deler. Det er abstrakte tegninger som samtidig innholder elementer som oppfattes som figurative, det er hav, land og himmel inspirert av hennes eget landskap hvor hun bor, og av reiser langs den norske vestkysten.

Yvette Lardinois studerte ved Kunstakademiet i Den Bosch, og har hatt utstillinger i inn og utland. Hennes arbeider er innkjøpt av diverse museum bl.a Museum Boijmans Van Beuningen i Rotterdam og Taipei Fine Art Museum i Taiwan.
Hun jobber som kommunikasjon ansvarlig ved Zeeuws Museum , og har også jobbet ved Nederlands Tekstilmuseum og ved Sundaymorning@ekwc i Nederland.

About atelier Yvette Lardinois, Vrouwenpolder

Atelier Yvette Lardinois

 

MORE>>