Norsk
Yvette Lardinois er kunsthåndverker og kommer fra Nederland. Hun er spesialisert i keramikk, bokbinding og lager papir. Lardinois bor i Sandnes og har atelieret på Sola, nær havet.

Bøker
Yvette Lardinois lager bøker. Disse er alle unike og 100% håndlaget. Teknikken hun bruker kalles Japansk innbinding.
Temaet connections går som en rød tråd gjennom alle hennes arbeider.

Hun forbinder menesker med hverandre ved å sammle dokumenter og historier og innbinde disse i en eller flere bøker. Vil du vite mer, skrive en epost til yvette@yvettelardinois.com

Keramikk
Keramikk-arbeidene til Yvette Lardinois er monumentale og fargerike. Hun lager små skulpturer, fat og veggobjekter i keramikk, og jobber også med tegning og collage. Sin inspirasjon henter hun fra egne erfaringer og minner.

Landskapcollager
Disse arbeidene forteller historier. De er alle bygget opp med en horisontlinje som skiller over og under i to like deler. Det er abstrakte arbeider som samtidig innholder elementer som oppfattes som figurative, det er hav, land og himmel inspirert av hennes eget landskap hvor hun bodde i Nederland, og av reiser langs den norske vestkysten. Hun har stilt ut i Sandnes Kunstforening (2013), Bryne Kunstforening (2014) og Tante Emmas Hus, Stavanger (2023).

Yvette Lardinois studerte ved Kunstakademiet i ‘s-Hertogenbosch (Nederland), og har hatt utstillinger i inn og utland. Hennes arbeider er innkjøpt av diverse museum bl.a Museum Boijmans Van Beuningen i Rotterdam og Taipei Fine Art Museum i Taiwan.
Hun har jobbet som kommunikasjon ansvarlig og museumspedagog ved Zeeuws Museum, og har også jobbet ved Nederlands Tekstilmuseum og ved EKWC, European Ceramics Workcenter, i Nederland.