6 januari tot 1 maart 2013
‘Landschappen’
Historisch Museum de Bevelanden / kunstuitleen de Bevelanden in Goes
Singelstraat 13 in Goes.  T 0113 23 37 29.
Openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur, zaterdag van 12.00-16.00 uur en de eerste zondag van de maand van 12.00-16.00 uur.
Alle objecten zijn te koop.

uitnodiging_yvette_lardinoisl

Er is geen boven en er is geen onder. Het wandobject kan omgedraaid worden http://www.eilanden.net/video/media/landschap-in-de-kunst

PERSBERICHT
Het werk van Yvette Lardinois is monumentaal en kleurrijk. Zij maakt beelden, schalen en wandobjecten in klei. Daarnaast tekent zij en maakt ze collages. Yvette Lardinois laat zich inspireren door ervaringen en herinneringen. De kunstwerken vertellen verhalen met titels als Zeeland, Vreugdetranen, Noorwegen of Elanden.

Haar meest recente werk is getiteld Ondersteboven. Het uitgangspunt is de schaal als keramische vorm. De horizon scheidt de beide helften, er is geen boven en er is geen onder en daarom kan de vorm ook ondersteboven getoond worden. Je ziet een landschap: zee en lucht of land en lucht, geïnspireerd door haar leefomgeving.
Recentelijk heeft zij enkele projecten in samenwerking met beeldend kunstenaar Frank Åsnes uitgevoerd.

Yvette Lardinois (1960) studeerde in Tilburg aan de Lerarenopleiding het vak Handvaardigheid. Na deze opleiding verdiepte zij zich verder in het beeldende vak en studeerde in 1988 cum laude af aan de kunstacademie in Den Bosch. Vanaf dat moment toont zij haar kunstwerken in binnen- en buitenland. Een jaar na haar afstuderen ontving zij een startstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst (tegenwoordig Mondriaan Fonds).
Haar werk is door diverse musea aangekocht waaronder Museum Boijmans Van Beuningen en Taipei Fine Art Museum. Tot de zomer van 2003 woonde en werkte zij in de Melkfabriek in Herpt (gemeente Heusden). In dat jaar verhuisden ze naar Vrouwenpolder. Lardinois is werkzaam bij het Zeeuws Museum. Daarvoor werkte zij bij het Textielmuseum en het Europees Keramisch Werkcentrum.