Van 15 november 2015 tot en met 3 april 2016 Jan Goossen beeldbouwer


De Verbeke Foundation in Kemzeke, bij Antwerpen, toont de overzichtstentoonstelling van mijn overleden echtgenoot, kunstenaar Jan Goossen (1937-2005). Het getoonde oeuvre omvat beeldhouwwerken en tekeningen uit de periode 1959-2003.

Tijdens de opening werd de rijk geïllustreerde publicatie Jan Goossen beeldbouwer gepresenteerd met een essay van Yvette Lardinois, waarin de kunstwerken van Goossen in verschillende technieken en stijlen in hun kunsthistorische context worden geplaatst en zijn leven als kunstenaar wordt beschreven. Lees meer >>

In dezelfde periode zijn er diverse nieuwe presentaties bij de Verbeke Foundation te zien zoals de assemblage tentoonstelling Objet oblige met o.a. Daniel Spoerri.

Hartelijk dank aan de Verbeke Foundation (Geert -curator- en Carla Verbeke, Marie Verboven -medecurator/grafisch ontwerp boek), Will van Roosmalen -scenografie- en de vrijwilligers bij de Verbeke Foundation. In het bijzonder dank aan uitgeverij de Bovenkamer, Marianna Kleijwegt. Dank aan Paula Koning en Marie Louise Schoondergang, Flip Smorenburg en mijn vriend Frank Åsnes.

1991, Jan Goossen, Casa de los Pensamientos Encarcelados, gepolychromeerd hout, Foto Martin Stoop

1991, Jan Goossen, Casa de los Pensamientos Encarcelados, gepolychromeerd hout, Foto Martin Stoop