Yvette-tranen keramiek nov2009-09 (2)

TRANEN bij galerie de Wyts in Middelburg

Opening: zondag 4 april 2010 van 13 tot 17 uur
14 uur: een voordracht van de stadsdichter Joop Buma
De opening is een van de activiteiten tijdens de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute in Middelburg

Persbericht
Yvette Lardinois toont keramische wandobjecten en schalen met als thema Tranen. Haar werken vertellen een eigen verhaal. Sinds 2003 woont en werkt Yvette Lardinois in Zeeland. Ze laat zich inspireren door ervaringen die zij omgezet in abstracte vormen. Vanuit het abstracte werk komt zij tot de handgemaakte objecten en schalen.

Yvette Lardinois kwam met haar man, beeldhouwer Jan Goossen , in 2003 naar Zeeland om hier samen te wonen en te werken in het atelier.
Na ruim een jaar overleed haar man. Zij pakte de draad na enige tijd weer op, bouwde een huis en atelier en ging weer aan de slag met nieuw werk. Als vanzelf ontstonden werk dat zij de titel Tranen gaf. De objecten en schalen zijn unica.
Deze werken roepen een meditatieve sfeer op. Vele kleurrijke streepjes en puntjes vullen het vlak. Te zien is de herinnering die tot uiting komt in gedecoreerde tranen. Deze decoraties leiden tot de gedachten naar vergankelijkheid. Yvette Lardinois werkt met verschillende materialen maar de klei heeft de boventoon.