22 december 2011 tot 5 maart 2012

Te zien in de vensters van Lange Noordstraat 46 in Middelburg.
Bij LN 46 staat een schaal en hangen twee panelen van papier waarop een elanden zijn afgebeeld. Het licht komt door de gaatjes in het papier en de keramiek.

Yvette Lardinois, Eland, keramiek

Yvette Lardinois, Eland, keramiek

Eland, koning van het bos
Het idee voor de raamdecoraties Eland, koning van het bos is ontstaan tijdens een reis door Noorwegen. In het verlaten landschap was steeds weer een waarschuwing voor elanden. Een verkeersbord met een dier dat alleen in noordelijke landen vrij rondloopt. Het onzichtbare dier sprak zo tot de verbeelding dat de eland het uitgangspunt werd voor nieuw werk. Het dier staat symbool voor geleidelijkheid en neemt het leven zoals het zich aandient.

Yvette Lardinois maakt schalen, objecten van klei en tekeningen waaraan nog duidelijk de karakteristieken van de materie zichtbaar zijn. Zij laat zich inspireren door gebeurtenissen uit het leven en geeft hierop een eigen commentaar.

LN 46 is de afkorting voor Lange Noordstraat 46 in Middelburg. Dit is het gezamenlijke kantoor van Johan de Koning (Laboratorium voor Architektuur), Ben Gillissen BNA architectenbureau, Martien Luteijn, grafisch ontwerp en advies en Onno van Wensen, ontwerp- en tekenburo. www.ln46.nl