Mijn eerste tentoonstelling in Noorwegen: 26 januari t/m 23 februari 2013

Yvette Lardinois 1

collages (papier) en wandobjecten van keramiek
Sandnes Kunstforening
Olav Kyrresgata 5
Sandnes, Noorwegen

Dit filmpje toont dat het wandobject ook omgedraaid kan worden http://www.eilanden.net/video/media/landschap-in-de-kunst

Het recente werk is getiteld Ondersteboven. Het uitgangspunt is de schaal als keramische vorm. De horizon scheidt de beide helften, er is geen boven en er is geen onder en daarom kan de vorm ook ondersteboven getoond worden. Je ziet een landschap: zee en lucht of land en lucht, geïnspireerd door haar leefomgeving.
Recentelijk zijn enkele projecten in samenwerking met beeldend kunstenaar Frank Åsnes uitgevoerd. De ‘studies’ voor de wandobjecten in klei zijn uitgegroeid tot collages, gemaakt van gekleurd papier. In de tentoonstelling hangen 30 collages van verschillende formaten. Alle werken zijn te koop.

 

C.V.
Yvette Lardinois haar werk is door diverse musea aangekocht waaronder Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Taipei Fine Art Museum. Tot de zomer van 2003 woonde en werkte zij in de Melkfabriek in Herpt (gemeente Heusden). In dat jaar verhuisde ze naar Vrouwenpolder. Lardinois is vanaf 2003 ook werkzaam bij het Zeeuws Museum. Daarvoor werkte zij bij het Textielmuseum in Tilburg en het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch.

link Sandnes kunstforening >> more